Založ si blog

Politická nekultúra

Pán premiér, nie sme mafia a ani podporovatelia mafie. Nie sme ani múdrosráči a nie sme ani suchári. Nemusíme súhlasiť s každým Vašim krokom a je našou úlohou sledovať, akým spôsobom vládnete na Slovensku. Vy, pán premiér, ste našim voleným zástupcom a reprezentantom Slovenska dovnútra a navonok. Ste našim zamestnancom, ktorému sme na štyri roky zverili riadenie tohto štátu.

Našou úlohou nie je skladať oslavné ódy na každý váš krok. Našou úlohou je Vás sledovať, kontrolovať, polemizovať s vašimi krokmi a upozorňovať na vaše prešľapy. To je úlohou verejnosti a novinárskej obce. Či sa Vám to páči, alebo nie.

Úprimne povedané, som unavený Vaším konštantným nálepkovaním ľudí. Váš konfrontačný štýl politiky slovenskú spoločnosť ešte viac rozdeľuje. Politickú kultúru ste vymenili za prekrikovanie na tlačovkách a v parlamente. Transparentnosť ste pochovali už pri prvých koaličných politických nomináciách. Odbornosť niektorých vašich poslancov je oprávnene spochybňovaná (bla-bla-Tabak).  Vláda zmeny sa začína až nápadne podobať na všetko to, čo sme tu mali predtým.  Až veľmi často sa totiž stáva, že sa súčasná vláda musí tváriť ako banda pokrytcov.

Pán premiér, zrejme si naplno neuvedomujete, že do tejto vlády vkladalo veľké množstvo ľudí značné nádeje. Po 12 rokoch vládnutia Smeru boli ľudia štýlom ich politiky otrávení. Pán premiér, dostali ste šancu, o ktorú ste možno ani nestáli. Stali ste sa predsedom vlády. Máte možnosť naplniť svoje sľuby o novej politickej kultúre. Ostáva nám len dúfať, že tieto slová neboli len politickým predvolebným marketingom (rozumej klamstvom).

 

 

 

 

 

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1937x
Priemerná čítanosť článkov: 1937x

Autor blogu

Kategórie

Archív